FAQ

FAQ

Hvorfor er det så billig?
Fordi vi har et vell av erfaring i moteforretningen, jobber våre verdensomspennende kontakter for oss hele dagen!

Hvordan kan jeg sjekke statusen til bestillingen min?
Når bestillingen din er plassert, vil din første e-postbekreftelse bli oppdatert. Du vil også motta en separat forsendelsesbekreftelses e-post med samme informasjon. Hvis du er et registrert medlem, kan du også velge "Min konto" og se bestillingsstatusen din under "Ordrehistorikk" -fanen.

Accepterer du avkastning og utveksling?
Ja! Elementer kan returneres for refusjon eller bytte så lenge følgende betingelser er oppfylt: Det er innen 30 dager fra forsendelsesdatoen (returemballasje må merkes som sådan) varen er ikke slitt, vasket eller endret på noen måte.

Hvis de ikke passer meg, kan jeg returnere det?
selvfølgelig kan. Vi tillater deg å velge å returnere varer du ikke ønsker å beholde, og for å garantere en 100% refusjon i dette tilfellet.

Hvordan endrer jeg bestillingen min etter å ha bestilt en bestilling?
Noen ganger må du endre bestillingen din. Når vi bekrefter bestillingen din, kan vi ikke endre eller legge til noe uten å forsøke å kansellere bestillingen. Alle elementer behandlet av bestillingen er oppgitt i vår database for lageradministrasjon og kan ikke endres etter at bestillingen er bekreftet.

Hvordan returnere en bestilling?
Du kan kontakte oss og vår kundeservice vil veilede deg hvordan du gjør en tilbakebetaling. Vennligst se til utvekslings- og returpolitikksiden.

Hvordan kan jeg spore bestillingen min?
For å spore bestillingen, gå til forespørselswebsiden og skriv inn bestillingsnummeret og faktureringskoden. Du vil da kunne se all din bestilling og fraktinformasjon.

Hvor lang tid tar det for bestillingen min å sende?
Vi pakker og sender bestillingen din så snart som mulig. Ordre må bekreftes og godkjennes før forsendelse, og det kan ta flere dager å fullføre. Vær oppmerksom på at vi ikke vil sende på lørdager, søndager eller helligdager. Selv om vi vil gjøre vårt beste for å sikre at bestillingen din blir levert i tide, kan vi ikke kontrollere forsinkelser forårsaket av naturlige faktorer som dårlig vær, streik, ferie, serviceavbrudd, etc.

Hvor trygt er nettstedet ditt?
Vi bruker den nyeste sikkerhetsteknologien for å beskytte dine personlige opplysninger. Når du legger inn dine personlige opplysninger på kassen, blir du tatt til et sikkert nettsted (ved hjelp av et SSL-sertifikat). De fleste nettlesere viser et lite hengelås-symbol i nettleseren din for å holde deg trygg. Noen operativsystemer viser en melding som indikerer at du går inn på et sikkert nettsted. Hvis du forlater det sikre området på nettstedet ditt når som helst, kan operativsystemet varsle om at du forlater den sikre delen av nettstedet. Du vil bli spurt om du vil avbryte denne påminnelsen i fremtidige situasjoner.

Hvem skal jeg kontakte hvis det er et problem med bestillingen min?
Vi støtter våre produkter og våre kundeserviceforpliktelser. Derfor, hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med bestillingen din, vennligst kontakt vårt kundeserviceteam via e-post.